Naravovarstveniki na Češkem

V četrtek, 7. 9. 2017 smo se dijaki 2., 3. in 4. letnika naravovarstvenega tehnika odpravili na strokovno ekskurzijo na Češko. Ob 00:30 smo se z avtobusom odpeljali izpred šole in po slabih osmih urah vožnje prispeli na Češko. Tam smo si na poti najprej ogledali mesto Češky Krumlov, se sprehodili čez grajska dvorišča in si ogledali grajske vrtove. Pot smo nadaljevali do jedrske elektrarne Temelin. Nato smo se odpeljali do Hluboke nad Vltavo do gradu Hluboka. V Prago smo prispeli v večernih urah in se nato namestili v hotelu.

Drugi dan je po zajtrku sledil ogled Prage, ogledali smo si Praški grad in menjavo straže, Hradčane, katedralo Sv. Vida, Zlato ulico, astronomsko uro ob mestni hiši, sprehodili smo se čez Karlov most in po Judovski četrti. Po ogledu Prage smo imeli nekaj prostega časa, potem pa smo se odpravili še v Botanični vrt in si tam ogledali rastlinjak »Fata Morgana«. Zvečer pa smo se odpravili še na križarjenje po Vltavi, kjer smo še povečerjali. Po križarjenju smo se s podzemno železnico odpeljali do hotela.

Tretji dan smo se po zajtrku odjavili iz hotela in se odpeljali proti Brnu.  Na poti smo videli največji rezervoar pitne vode na Češkem. Ko smo prispeli v Brno smo se najprej sprehodili po starem mestnem jedru, videli smo brnskega zmaja in brnsko kolo. Na poti proti domu smo se peljali še mimo najsodobnejših vetrnih elektrarn in pozno ponoči varno prispeli domov. (Evelina Skrt. 4. NT)